onsdag 24 april 2013

Inlagda tomater

Mycket tomater över? Fixa lite inlagda tomater som smakar gott och som står sig länge i kylen.


Varva lök med tomater, salt och peppar
Det här behöver ni:

6 tomater
2 röda lökar
1,5 dl matolja (eller någon annan olja som ni tycker om)
3 msk äppelcidervinäger
0,5 msk ljus sirap
Salladskrydda
Svartpeppar
Salt
Häll på oljeblandningen och blanda runt.
Efter några timmars vila i kylen har löken
mjuknat. Klart!
Gör så här:
  1. Skär lök och tomater 
  2. Blanda olja, sirap, äppelcidervinäger, salladskrydda, salt och peppar
  3. Lägg ett lager med lök i botten av en lämplig skål följt av ett lager av tomatskivor. Strö salt och svartpeppar över tomaterna och lägg sedan ännu ett lager med lök, tomat salt och peppar. Fortsätt på samma sätt tills tomaterna och löken gått åt. 
  4. Häll oljeblandningen över tomaterna och löken (det är inte meningen att blandningen ska täcka alltsammans) 
  5. Blanda runt alltsammans och ställ sedan in blandningen i kylen. 
  6. Låt blandningen vila i kylen i minst två timmar så att löken hinner förlora lite av sin syra och tomaten dra åt sig smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar